De Energie Prestatie Garantie geeft (toekomstige) huizenbezitters de zekerheid dat energiebesparende maatregelen juist worden uitgevoerd en dat deze ook daadwerkelijk leiden tot een energiezuinige woning. Als blijkt dat de woning toch niet voldoende presteert, kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen of kan er sprake zijn van een schadevergoeding.

“De Energie Prestatie Garantie biedt de opdrachtgever een extra steuntje in de rug om te investeren in energiebesparende maatregelen. Met deze garantie heb je de zekerheid dat je echt gaat besparen, de verstrekte garanties van de ondernemer zijn immers verzekerd”, aldus de initiatiefnemers.

De ondernemer is altijd het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Hij levert de energiebesparende maatregelen en geeft hiervoor garantie. Mocht de ondernemer echter zijn garantieafspraken niet na komen, dan kan een beroep worden gedaan op de garantie.

De Energie Prestatie Garantie is een doorbraak te noemen voor (toekomstige) huizenbezitters die zekerheid wensen over de investering in energiebesparende maatregelen. De garantie wordt geboden voor de gebouwgebonden prestaties en staat los van het individuele bewonersgedrag.

De Energie Prestatie Garantie biedt zekerheid en duidelijkheid aan consumenten, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties die hun woningen willen verduurzamen. Ondernemingen die zijn aangesloten bij SWK en BouwGarant kunnen de Energie Prestatie Garantie aanbieden.

Download hier de brochure