Organisatie SWK

SWK verstrekt waarborgcertificaten op voornamelijk nieuwbouwkoopwoningen die onder verantwoordelijkheid van bij SWK aangesloten aannemers, projectontwikkelaars en corporaties worden of zijn gerealiseerd. Dit doet SWK namens de verzekeraar: HDI Global. De ondernemingen voldoen aan de strenge inschrijvingsvoorwaarden van SWK.

Het bureau van SWK is gevestigd in Rotterdam en staat onder leiding van een tweehoofdig Bestuur, tevens statutaire directie. De Raad van Toezicht controleert het Bestuur. Het Bestuur wordt van advies voorzien door de Raad van Deelnemers, de Commissie Risicobeheersing, de Algemene Werkgroep SWK en de Technische Werkgroep SWK.

SWK kent naast de directie en het secretariaat vier afdelingen:

  • de FinanciĆ«le Administratie die alle financiĆ«le zaken afwikkelt;
  • de afdeling Plannenadministratie die verantwoordelijk is voor de registratie van de plannen en de uitgifte van waarborgcertificaten;
  • de Juridische Afdeling die verantwoordelijk is voor de toetsing van contracten en de juridische afwikkeling van geschillen;
  • de Technische Afdeling die verantwoordelijk is voor de beoordeling van de technische kwaliteit van de woningen onder de garantie en de bemiddeling in geschillen.

De klant staat bij SWK centraal. Dat is zowel de koper van een woning als de deelnemende onderneming.